Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Broilers" by Michaela Möller & Anders Rydell * eBook PDF Kindle ePub Free

Broilers

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Broilers
  • Author : Michaela Möller & Anders Rydell
  • Release Date : January 04, 2014
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1494 KB

Description

TvÄ av vÄra Ätta partiledare Àr födda pÄ 1980-talet. De Àr inte ensamma: bakom dem stÄr en ung politisk generation som lyfts fram som stjÀrnor av partierna och vÀntas bli avgörande under valÄret 2014. Men vilka vÀrderingar bÀr "nedskÀrningsgenerationen" med sig? Och vilken framtid representerar de? Broilers Àr en bok om en ny generation politiker och det samhÀlle som formade dem.
NÀr Mona Sahlin valdes in i Sveriges riksdag 1982 som 25-Äring var hon den yngsta riksdagsledamoten nÄgonsin. Samma Ärtionde föddes en generation som pÄ allvar skulle ge ungdomskulten ett politiskt ansikte. Idag har vi inte mindre Àn tvÄ partiledare födda pÄ 1980-talet (Gustav Fridolin och Annie Lööf) och 42 riksdags-ledamöter födda frÄn 1978 och framÄt. De finns i alla partier frÄn VÀnsterpartiet till Sverigedemokraterna.
Men det Àr inte bara en generation som har föryngrat politiken - den förÀndrar den ocksÄ. 80- och 90-talisterna Àr barn av ett annat Sverige. En generation dÀr Folkhemmet, Jantelagen och tvÄ tv-kanaler bara Àr sagor frÄn en svunnen tid. Det Àr pÄ mÄnga sÀtt en generation som inte liknar nÄgon annan. Det Àr en generation uppvÀxt i ett Sverige med större klyftor: mellan stad och landsbygd, mellan fattiga och rika, mellan vinnare och förlorare. Det Àr en generation dÀr de som lyckas kan ta sig hur lÄngt som helst och de som förlorar aldrig har fallit djupare.
Det Ă€r en generation dĂ€r grĂ€nsen mellan storhetsvansinne, upp­blĂ„st individualism, entreprenörskap Ă„ ena sidan och utanförskap, psykiska problem och arbetslöshet Ă„ den andra aldrig varit skörare. Det Ă€r generation som byggt sin egen motvarighet av Den amerikanska drömmen. Alla kan lyckas men det Ă€r bara upp till dig sjĂ€lv!
Broilers Àr berÀttelsen om en generation politiker frÄn dagens Sverige. Om deras politik, tankar och vilka sammanhang som formade dem. Om en generation som Àr medial ut i fingerspetsarna: uppkopplad, twittrande och tv-mÀssig. En generation dÀr ytan kanske aldrig varit viktigare. Men det Àr ocksÄ en bok om framtiden och hur politikens villkor förÀndras. Om hur partier bryts upp och hur politiskt engagemang, ideologisk- och partimÀssig trohet aldrig varit flyktigare. Och om unga politiker som har svÄrt att foga sig under partipiskan och bygger upp egna vÀljarkÄrer utanför de rÄdande politiska strukturerna.


Download Free Books "Broilers" PDF ePub Kindle